NYHEDER

MAD PROGRAMMET ER KLAR!

UDGIVET: jun 22, 2018

HAVEN Festival: Uldgris-palette, Surt Show og vertikale urtehaver.

Der venter ekstraordinære madoplevelser til HAVEN Festival på Refshaleøen, 10.-11. august. Nu løftes sløret for madprogrammet, der er nøje udvalgt af Claus Meyer og hans hold. Besøg Green Haven, et åbent værksted med kokke, friskhøstede grøntsager og vertikale urtehaver. Hotdogs med gris, kyllingehjerter, muslinger og torsk. Mød en eddikemester eller spis bålstegte herligheder.

Musiknavne som Arcade Fire, Kraftwerk 3-D, Brockhampton, Nils Frahm og Thåström er offentliggjort. Mikkeller har netop lanceret årets HAVEN-øl, en økologisk pilsner brygget med tyske og tjekkiske humlearter, hvis aroma og smag har noter af citron, halm og grapefrugt. Og alt imens årets kunst- og ølprogram er ved at blive finpudset, er det nu tid til at løfte sløret for festivalens madprogram, der i år er både rummer det globale, lokale og det grønne. 

Af nyheder på pladsen ser vi i år særligt frem til at præsentere det store grøntsagsværksted, Green Haven, Carsten Kysters andeburger med sprød Peking Duck, PMY-drengenes latinamerikanske hverdagsretter og noget af landets bedste Fish and Chips fra Hooked. Igen i år håber vi, at publikum også vil huske maden og øllet, ikke kun musikken”.

Herunder kan du læse, hvad man kan få af madoplevelser på årets festival. Mere vil komme til løbende.

GREEN HAVEN 

Et åbent grøntsagsværksted med blandt andet ovnbagte blomkål med brunet smør og flækærte-falaffel med labneh, chili, spidskål bagt med Ras el Hanuot og grøn ærtepure med mynte. I den vertikale urtehave kan man pimpe sin ret med krydderurter.

CARSTEN KYSTER 

Kokken Carsten Kyster har arbejdet med blandt andre Jamie Oliver og Peter Gordon. På HAVEN kommer han med sin food truck og serverer asiatisk street food. Smag fx andeburger med sprød helstegt Peking-and i briochebolle, spidskålsalat, ingefær-syltet grønt, chilimayo, hoisin sauce og ristet hvidløg.

NORDHAVN 

På det yderste Nordhavn, lige før man vader ud i Øresund, ligger Nordhavn Manufactory, der huser eddikebryggeri, charcuteri og røgeri. På HAVEN rykker Nordhavn ud på Refshaleøen. I Nordhavn udvikler og eksperimenter Erik Lautrup-Nielsen, i daglig tale ”Pølse-Erik”, med charcuteri og pølser, og på HAVEN medbringer han sine greatest hits. Der vil desuden være Danmarkspremiere på culatello, en rundskinke, der har modnet siden sidste Haven Festival og du kan også glæde dig til at smage på uldgris-paletten, når Erik tilbyder både nakke, lardo og filet af uldgris. Fra NORDHAVN kan man også smage øl-, skimmel- eller gedepølser.

PMY 

Kokkene Diego Muñoz fra Peru, Emilio Macías fra Mexico og Karlos Ponte fra Venezuela inviterer dig indenfor i PMY, et akronym for Papa, Maíz og Yuca, som er de primære ingredienser i kokkenes nationale køkkener, nemlig kartoffel, majs og yucca. Hos PMY serveres typiske hverdagsretter, så du kan spise som en lokal i Latinamerika.

HAVEN HOTDOGS 

Glæd dig i år til: Pig & Chick hotdog med pølse af frilandsgris og kyllingehjerter med bagt perberfrugt og chipotle-dressing med råsyltet spidskål og purløg. Surf & Turf hotdog med pølse af frilandsgris, torsk og muslinger. Krondild syltet sensommerkål og tatar-dressing.

BUTCHERS MANIFESTO 

Fra alle hjørner på Meadow-området på Haven kunne man sidste år dufte, når Butchers Manifesto fyrede op under de store bål. Her stegte et hold slagtere fra nær og fjern kød over åben ild, og det kan man også i år.. På festivalen griller slagterne atter lam, geder og indmad over ild, som du som publikum kan nyde godt af. Smagsprøverne uddeles for at synliggøre slagterfaget, der er under hårdt pres nationalt og internationalt. Folkets Madhus og Butcher’s Manifesto er i gang med at etablere et talenthold for både unge danske slagterelever og kvindelige slagtere foruden det almindelige arbejde med at udveksle faglig viden, erfaring og netværk på tværs af landegrænser og kulturer.

MEYERS DELI 

Kokkene og bagerne sørger for tre af klassikerne fra Meyers Deli: Flæskestegssandwich, friskbagte kanelsnurrer bagt live på pladsen og Butter Chicken tilberedt med økologisk frilandskylling med masser af spidskommen, karry, chili, garam masala og frisk ingefær. 

APPLE FLOWER BAR 

Hvor der gøres hvad som helst ved nogle af kongerigets bedste æbler. Der vil blive presset æblemost, lavet æbleskum, slush-shots af æblebrændevin og serveret cider samt æble-cocktails.

HOOKED 

På Haven kan du glæde dig til deres fish & chips med mørksejfilet, fritter, tartare sauce, mynte-ærtepuré og lime. 

RAMEN TO BIIRU 

Ramen To Biiru serverer til dagligt autentisk japansk ramen. I anledningen af HAVEN har de lavet to ramen: en vegetar og en version med kylling.

LA NETA 

Mexicansk streetfood med speciale i alle varianter af tacos. 

ISTID 

Is af flydende nitrogen ved brug af minus 198 grader flydende nitrogen fra en rød brandbil. Med friske økologiske råvarer og flydende nitrogen fremstilles lynfrossen is uden brug af stabilisator, emulgator og konserveringsmiddel.