NYHEDER

HAVEN PÅ CPH:DOX OG EN WARM-UP KONCERT MED KAMASI WASHINGTON!

UDGIVET: mar 08, 2018

MØD HAVEN BOOKER XENIA GRIGAT TIL VERDENSPREMIEREN PÅ FILMEN ’DESOLATION CENTER’, SHOWCASING EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN, UNDER CPH:DOX OG FÅ PRE-SALE LINK TIL WARM UP GIG MED HYPEDE KAMASI WASHINGTON I PUMPEHUSET 3. JUNI

Når selve HAVEN festival løber af stablen over to dage i august, skal det nærmere ses som en kulmination, et final party, end en enkeltstående begivenhed. HAVEN er nemlig ikke en helt almindelig festival, da den ved at kuratere en række arrangementer i samarbejde med en lang række af byens andre kulturaktører i løbet af året, ønsker at være en tilstedeværende kraft året rundt.

Første arrangement bliver en aften i støjrocken og punkens tegn, så spring på skolebussen og tag på syretrip i Mojave-ørkenen med et ungt Sonic Youth, Einstürzende Neubauten og 80'ernes punk- og industrialmiljø i L.A.

Dagmar Bio mandag d. 6. marts kl. 21.30.

Det var ren destruktion og ren skaberkraft. I 1980’erne stod outsider-initiativet Desolation Center bag de anarkistiske 'desert shows' i det sydøstlige Californien og blev frontløberen for festivaler som Burning Man, Lollapalooza og Coachella. Et kollektivt eksperiment og oprør midt i ørkenen med kun 100 unge deltagere anført af den bare 20-årige arrangør (og filmens instruktør), Stuart Swezey. Heldigvis for os andre videofilmede han det hele! For med Sonic Youth, Einstürzende Neubauten, Meat Puppets og The Minutemen på programmet er vi med helt inde i kernen af det kaotiske projekt, når 80'ernes punk- og industrial-elite får jorden til at skælve i Mojave-ørkenen. Mød deltagere og bandmedlemmer i filmen, og Stuart Swezey selv i Dagmar Biografen mandag d. 19. marts kl. 21.30 til en panelsamtale om utopier og festivallandskabets udvikling med deltagelse af musikbooker for HAVEN festival Xenia Grigat og DIY-festivalerne Burning Mön og Avernax. Moderator er musikredaktør Michael Charles Gaunt.

Billetter.

Når jazzen møder Kendrick Lamar og det brede publikum – pre festival koncert med den amerikanske tenorsaxofonist Kamasi Washington, som er et af de helt store navne på HAVEN til august

Pumpehuset søndag d. 3. juni kl. 20.00.

I et årtusinde, der er stort set fraværende af noget nyt eller fængslende i jazz-idiomet, har (Kamasi) Washington netop frigjort en musikalsk og flerhovedet slange, der har et respektfuldt og intimt kendskab til fortiden og samtidig slår et stort slag for en håbefuld fremtid” – Chris Hoard, Variety.

Ovenstående kan virke som en noget pompøs beskrivelse fra den respekterede musikjournalist, men det er ikke desto mindre særdeles præcist, når der er tale om netop Kamasi Washington. Da han udgav sin tour de force af en LP ’The Epic’ i 2010, blev han omgående gjort til sin generations fakkelbærer inden for progressiv og improvisatorisk jazz, der ville åbne døren for et ungt publikum til en verden, de hidtil ikke kendte. Den unge orkesterleder, tenorsaxofonisten Kamasi, trækker hip-hop, klassisk, R&B og alle andre genrer ind i enhver yderlighed af, hvad jazz kan være, og fremfører det med et 10 mand stort orkester.

I Pumpehuset d. 3. juni kan publikum få en smagsprøve på, hvorfor Washington er på alles læber. Washington er en af de få artister, hvis musik rummer så mange nuancer, at to koncerter med ham ikke er for mange, nok nærmere for få, hvis man vil høste det fulde udbytte af hans univers. Så kom og oplev ham før det store brag på HAVEN d. 10. august.

Som abonnent på HAVEN nyhedsbrev får du et par dages forspring før alle andre. Meld dig til nyhedsbrevet nedenfor. 

Fra 10. marts kl. 10.00 er billetsalget åbent for alle.

Kamasi Washington

Søndag den 3. juni i Pumpehuset.
Dørene åbner klokken 19:00

Billetterne kan købes for 370,00