NYHEDER

KRAFTWERK 3-D, DIRTY PROJECTORS OG FLERE PÅ HAVEN FESTIVAL!

UDGIVET: feb 08, 2018

Amerikansk-syrisk operakomponist, New Yorker-gospel og tyske legender føjes til musikdelen af anden omgang af Claus Meyers, Mikkel Borg-Bjergsøs samt Aaron Dessners og Bryce Dessners eksperimentelle festival, HAVEN, der finder sted 10. og 11. august 2018.


Mens mad-, øl- og kunstdelen på HAVEN stadig er ved at blive færdiggjort, kommer her endnu en offentliggørelse af, hvilke bands og solister, man kan opleve på musikscenerne i Refshaleøens rustikke omgivelser til sommer, når den eksperimentelle festival indleder sit andet år.

Arcade Fire, Ariel Pink, Big Thief, Brockhampton, Cancer, Einstürzende Neubauten, Kevin Morby, Moses Sumney, Thåström, Unknown Mortal Orchestra, Kamasi Washington og The Royal Danish Orchestra. Således har den hidtidige plakat for musikdelen af HAVEN Festival set ud, men nu kommer flere navne til. I alfabetisk rækkefølge er der tale om:

Den Sorte Skole x HAVEN. Den Sorte Skole er på én gang anarkistisk og poetisk. “Det bliver vores eneste danske festivalkoncert i år, så det skal selvfølgelig være noget særligt. Vi kommer til til at lave et særligt set til Haven, som indeholder de mest eksplosive og kompromisløse sider af vores univers” – Den Sorte Skole

Dirty Projectors. Dirty Projectors er en af New York-scenens mest markante nyfortolkere af rockmusikken sammen med navne som LCD Soundsystem og Vampire Weekend. Koncerten på HAVEN Festival er den første Dirty Projectors-koncert i Europa i seks år.


Jlin. Jlin er en af tidens mest prominente producere. Jlin voksede op i Gary, Indiana. Hvor Jlins tidlige kompositioner var inspireret af det Chicago-funderede footworkmiljø, er hendes seneste album spændt ud over bredere og mere komplekse lydlandskaber. Mørkt, skrøbeligt og tvistet. Både Rolling Stone Magazine og Pitchfork nævner hende som en af 2017s absolut vigtigste.


KÁRYYN. Født i Alabama, døbt i Aleppo og opvokset i Indiana. KÁRYYNs tidlige liv har været fordelt mellem USA og Syrien, og hendes identitet er rodfæstet i henholdsvis mellemøstlig og vestlig kultur. Hun har komponeret musik operaen ’Of Light’ under vejledning af Marina Abramovic, og så har hun desuden Björk som fan.


Katinka. Med Katinka Bjerregaard i front udsendte bandet deres debut i 2014, og i 2017 udkom albummet ‘Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse’. Albummet førte anmelderroser, prisnomineringer og en tætpakket tourplan med sig og cementerede Katinka som et af nyere tids mest interessante danske navne. 


Kraftwerk 3-D.
Musik og performancekunst møder hinanden i Kraftwerks tværkunstneriske 3D-koncerter. Multimedieprojektet, der blev startet i 1970 af Ralf Hütter og Florian Schneider og fik hurtigt international opmærksomhed med deres revolutionerende lydlandskaber og musikalske eksperimenter med roboter og andre tekniske opfindelser. Kraftwerk skabte soundtracket til det 21. århundredes digitale tidsalder.


Liima. Casper Clausen, Rasmus Stolberg og Mads Brauer fra det danske band, Efterklang, har fundet sammen med finske Tatu Rönkkö i konstellationen Liima. I 2017 udgav bandet sit andet album, 1982, sideløbende med, at de annoncerende en Europaturné med Grizzly Bear. Melankolske synthesizers og våde trommer.


Phoebe Bridgers. Den Los Angeles-baserede Phoebe Bridgers synger sange om David Bowie og Lemmy. Navne som Conor Oberst, Julien Baker og Ryan Adams er allerede erklærede fans, og sidstnævnte har sammenlignet den unge sangskriver med Bob Dylan. Hun er uden tvivl en shooting star, som verden kommer til at kende meget mere til, og allerede nu spiller hun support for artister som fx Bon Iver. 


Selma Judith:
Som harpenist er Selma Judith begyndt at dukke op i forskellige konstellationer på den danske musikscene. Både med navne som MØ og senest med produceren VERA. På HAVEN vil hun indgå i forskellige kollaborationer.  


Serpentwithfeet. Med en sammensmeltning af gospel, R&B, klassisk og elektronisk musik, har Josiah Wise, bedre kendt som Serpentwithfeet, brugt New Yorks homoseksuelle undergrundsscene til at eksperimentere, indtil han blev opdaget. Et musikalsk udtryk, der veksler mellem tyst intimitet og storladne følelsesudbrud, der skulle blive til den anmelderroste debut-EP ‘Blisters’.