OPLEV

SANO

SANO

SachsNottveit // SANO er et arkitektkontor i København, der arbejder med arkitektur, håndværk og installationskunst. 

Fra deres eget manifest:

"Som arkitekter er vi interesserede i skæringspunktet mellem arkitektur, kultur, historie, teknologi og miljø. I dette tværsnit opstår muligheden for en arkitektur, der kan bidrage til og bidrage til nye og gamle historier i det område, hvor den ligger.

Vi mener, at et stærkt fokus på steds-specifikt design er nødvendigt for at skabe god arkitektur, som kan ledsage os i fremtiden.

Den æstetiske del af håndværket bidrager til at forme vores tilgang til arkitektur. Vi er overbeviste om, at viden om materialer eller specifikke teknikker, bidrager til større viden inden for vores område. Som en del af vores proces, arbejder vi med fysiske undersøgelser, som en generator for nye og uforudsigelige aspekter af vores projekter.

Vi har en fascination af støbte elementer og ved siden af vores arkitekturpraksis, undersøger vi plasticiteten af støbning og dens fantastiske evne til at skabe tekstur, form og materialitet. Vores forskning manifesterer sig i form af fysiske objekter, der vedrører mennesker og det byggede miljø.

Ved at på ny anvende traditionelle materialer og teknikker skaber vi vores egen niche inden for arkitektur. "

The Limelight

Limelight er stadig slang for 'scene'. Limelight referer til at sætte mennesket i centrum for opmærksomhed.

Limelight blev først brugt til indendørs scenebelysning i Covent Garden Theatre London i 1837 og blev brugt i teatre rundt om i verden gennem 1860'erne og 1870'erne.

"Lime" henviser til brændt kalksten, ikke frugten. Brændt kalksten afgiver store mængder hvidt lys, når det opvarmes. For at lave et scenelys opvarmes et lille stykke kalk ved at brænde en blanding af ilt og brintgasser. Det hvide lys fra det glødende kalk er derefter fokuseret med et objektiv eller et spejl.

I stedet for at opvarme en blok af kalk for at skabe et lyst hvidt lys, har vi oversat 'lime', som farventil at blande med lys, og derved skabe en kold lime sommer vibe. Et moderne take på den første limelight belysning.

På dette stadium kan du føle dig som Biggie; “Now I’m in the limelight, ´cause I rhyme tight, time to get paid, blow up like the world trade!

På denne involverende scene, kan du være i den mest lyse del af HAVEN.