OPLEV

COMPENDIUM

COMPENDIUM

COMPENDIUM er et design- og forskningskollektiv baseret i København og London, som har lavet projekter siden 2010. COMPENDIUM kæmper for rummets værdi, udnytter ideer bag stil og udforsker hvordan ting skabes. COMPENDIUM følger socialt brugbart design som et middel til socialt engagement.

Kontinuerligt tester COMPENDIUM hvilken form fremtidens arkitektoniske praksis skal tage, imens de udforsker de selvbyggede, selvinitiative og collaborative projekter. For nylig har de udviklet projekter med CPH:DOX Film Festival, INDEX Design Awards, Mother Pizza Restaurant, Trailerpark Festival og CHART Art Fair.

COMPENDIUM skaber installationen 'Arena' til HAVEN - et mini stadium for petanque turneringer m.m. og skabt på basis af Open Source tilgangen. Open source er en ide om co-creation, fri kreativitet, funktionalitet og åben for individuelle modifikationer. Sammenhængende med ArtRebels i visuel og praktisk design, samt affaldsreduktion og derved en moralsk ansvarlig tilgang.

ARENA

Arena er en legeplads - bygget som en piste til petanque turneringer m.m. Arena skaber et socialt rum for kollektiv deltagelse, samling af aktører og tilskuere, spillere og forbipasserende til at interagere med hinanden. Dette "mini-stadion" er stort nok til at skabe en stadium følelse, men lille nok til at føle sig intim og engagerende. Arenaen er omgivet af et levende græsfelt; mindre bakker omdanner Refshaleøens flade landskab til et mere dynamisk landskab. På den største bakke opretter ArtRebels en pavillon, der ligner et græsk tempel, hvor collaborative koncerter og specielle øjeblikke vil blive præsenteret.

Installationen vil være et socialt rum for kollektiv deltagelse. Arenaen vil invitere festivalens gæster til at deltage, spille og interagere med hinanden. Som supplement til resten af festivalen vil det være et indadrettet og intimt rum, der opmuntrer til en kollektiv atmosfære.

Under festivalen vil arenaen fungere som en petanque bane. Et spil kan finde sted ad gangen. Spillene kan være aftalte eller spontane, men de skal være inklusive - ingen færdigheder er nødvendige, og alle er inviteret til at deltage. Enten som spiller eller tilskuer.